en güzel hepsi fan
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

en güzel hepsi fan

en güzel hepsi fanı, , na hoş, , geldinis
 
AnasayfaLatest imagesKayıt OlGiriş yap

 

 Güneş Lekeleri

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
sheker_gülçinci_admin
♥♥♥Gülçinci Admin♥♥♥
♥♥♥Gülçinci Admin♥♥♥
sheker_gülçinci_admin


Mesaj Sayısı : 99
Kayıt tarihi : 25/07/08
Yaş : 29
Nerden : gülçinimin kalbinden

Güneş Lekeleri Empty
MesajKonu: Güneş Lekeleri   Güneş Lekeleri EmptyC.tesi Tem. 26, 2008 8:18 am

Güneşin kendini belirgin olarak hissettirdiği bu günlerde cildi hassas olanların daha fazla dikkatli olması gerekiyor. Özellikle çilleri olanlar, hamileler, doğum kontrol hapı veya başka hormon ilaçları kullananlar, cildinde yara veya tahriş olanlar güneşe çıkarken dikkat etmesi gereken gruplardan bazıları.
Bazı insanlar yazın serinlemek amacıyla yüz ve boyunlarına limon kolonyası, alkollü makyaj temizleyiciler, kolonyalar, parfümler ve after shave’ler sürerler ve güneşin de etkisiyle boyun bölgelerinde kızıl kahverengi lekeler oluşur. Bazen piknik sonrası veya bahçe gibi yeşillik bir alanda dolaştıktan sonra ciltte çizgi halinde lekeler meydana gelebilir. Bunun nedeni bazı bitkilerin özsularının cilde bulaşması ve güneşin etkisiyle yanık ve lekelenme yapmasıdır. Asitli meyveler, meşrubatlar, diş macunları ve sabunlar dudak çevresinde lekelere neden olabilir. Dudakların sık sık yalanıp ıslatılması da leke yapabilir. Dudakları korumak için en az 15 faktörlü bir güneşten koruyuculu, renkli veya renksiz rujlar kullanılmalıdır.
Çiller, açık tenli genellikle kızıl saçlı kişilerde daha çok görülen, çocukluk döneminde ortaya çıkan ve kişinin daha çok yüz, boyun, sırt gibi güneş gören yerlerinde olan küçük kahverengi lekelerdir. Yazın renkleri koyulaşır, kışın açılır. Yaş ilerledikçe azalabilir. Estetik kaygılarla tedavi istemi olur. Renk açıcı kremler ve güneşten korunmak en çok kullanılan yöntemler olsa da bugün laser, peeling, kriyoterapi ile de başarılı sonuçlar alınabilmektedir.
Çillere çok benzeyen lentijinler, 1-3 mm çapındaki koyu kahverengi lekeler olup, çillerin aksine vücudun güneş görmeyen yerlerinde de görülebilir. Daha geç yaşlarda ortaya çıkarlar, kışın renkleri solmaz. Deri dışında dudaklar ve ağız içi gibi mukozalarda da görülebilirler.
Güneş lekeleri aktinik lentigo, solar lentigo, yaşlılık lekesi gibi isimlerle anılırlar. Sayıları yaşla beraber artar. Beyaz ırktan 60 yaş üstü kişilerin çoğunda vardır. Yaştan çok güneş hasarına bağlıdır. Her iki cinste eşit olarak ortaya çıkar. Çapı 1 mm’den birkaç santime kadar olabilen, genellikle kahverengi veya siyaha yakın renkte lekelerdir. Vücudun güneşe açık bölgelerinde özellikle yüzde daha az sıklıkla ön kollarda ve el sırtlarında oluşur. Bunlar güneş hasarı ile oluşmuş lekelerdir. Tanı genellikle güç değildir, ancak ileri yaş grubunda ortaya çıkabilecek kanserleşmeye meyilli lekelerden ayırt etmek güç olduğu dönemde biyopsi ile tanı kesinleştirilir. Tedavide birçok metod kullanılabilir. Öncelikle güneşten korunmaya önem verilmelidir. Renk açıcı kremler yeni oluşmuşlarda etkili olmakla beraber geç olgularda yetersizdir. Kriyoterapi, kimyasal peeling ve laser tedavileri daha çabuk sonuç vermekte, bir hafta veya on gün sürebilen bir kabuklanma döneminden sonra iyileşme görülmektedir.

Dr. Şerife Günel
Dermatoloji Uzmanı
Hisar Intercontinental Hospital


Not:bu yazıların hepsi --ALINTIDIR--
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
https://maniaqhepsiciler.yetkin-forum.com
 
Güneş Lekeleri
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
en güzel hepsi fan  :: Özel bölüm :: Güzellik-Bakım-
Buraya geçin: